Изследването обхваща също Турция, Исландия, Норвегия, Сърбия и Северна Македония, които не

...
Изследването обхваща също Турция, Исландия, Норвегия, Сърбия и Северна Македония, които не
Коментари Харесай

Убиваме се без война: Северозападна България е на първо място в Е...

Изследването обгръща също Турция, Исландия, Норвегия, Сърбия и Северна Македония, които не са част от Европейски Съюз. Ако бъдат взети поради данните и от задграничния френски район Гваделупа, където жертвите са били 159 на един милион, българският Северозапад заема второто място.

 

Изследването регистрира, че през 2021 година в Европейски Съюз е имало 19 917 жертви от пътни злополуки, което е равно на 45 починали на един милион души население. В 24 района на Европейски Съюз жертвите са били над 80 на един милион, като шест от тези райони са в Румъния, по три са в България и Гърция, по два - в Хърватия, Полша и Португалия, а останалите шест се поделят сред Белгия и Италия, се показва в известието.

 

Най-често катастрофите с жертви настъпват в аграрни региони, а не в градска среда. Местата, където не са регистрирани тежки произшествия, са в северната част на Италия и на юг в Испания. Брюксел, Виена, Стокхолм и Бремен са градовете в Европейски Съюз с минимум жертви от пътни катастрофи, демонстрират данните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР